В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Инвеститорите разпродават акции заради връщането на ограниченията в части от Европа

Д-р Магдалена Иванова, главен редактор на bloombergtv.bg, В развитие, 15.10.2020

12:58 | 15 октомври 2020
Обновен: 15:31 | 15 октомври 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Наблюдаваме рязко охлаждане на настроенията сред инвеститорите в Европа за, след като се връщат ограниченията в части от Европа заради растящия брой на заразени с коронавирус. Това каза д-р Магдалена Иванова, главен редактор на bloombergtv.bg, в предаването „В развитие“ с водещ Делян Петришки.

„Индексът Stoxx 600 изтрива близо 2% от стойността си в ранните часове на днешната сесия, като е напът да запише най-големи си спад от три седмици насам. Останалите индекси също спадат рязко“.

„Междувременно индексите на Wall Street регистрираха втора поредна губеща сесия, след като за пореден път бяха охладени очакванията, че може да има сделка за пакета от стимули в САЩ преди изборите“, обясни Магдалена Иванова.

В контекста на сезона на отчетите главният редактор на bloombergtv.bg отбеляза, че Goldman Sachs е обявила много по-добра от очакванията печалба за третото тримесечие, а Bank of America също е надминала прогнозите.

„В същото време обаче финансовият резултат на Wells Fargo се размина с очакванията, което доведе до поевтинява на акциите на банката с 6%“.

Магдалена Иванова отбеляза едно от основните послания от годишната среща на МВФ през тази седмица, а именно, че възстановяването от пандемията ще бъде неравномерно на всички фронтове.

Повече по темата вижте във видео.

Всички гости на предаването „В развитие“ гледайте тук.