В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Пазарите започват седмицата с оптимизъм и рекорди

Д-р Магдалена Иванова, главен редактор на bloombergtv.bg, В развитие, 25.08.2020

13:14 | 25 август 2020
Обновен: 14:32 | 25 август 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

За капиталовите пазари седмицата започва с оптимизъм и рекорди благодарение на добрите новини за ваксините и лечението на Covid-19, както и заради потвърдения ангажимент към търговската сделка от фаза едно от страна на САЩ и Китай, дори когато напрежението между двете най-големи икономики в света расте по други въпроси. Това каза д-р Магдалена Иванова, главен редактор на bloombergtv.bg, в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

„ По време на вчерашната сесия на Wall Street S&P 500 прибави 1% към стойността си до 3431,28 пункта и записа исторически връх, приключвайки за първи път над 3400 пункта. Технологичният Nasdaq напредна с 0,6% до 11 379,72 пункта и също отбеляза нов рекорд“.

Магдалена Иванова обясни, че европейските акции са приключили търговията в понеделник на зелена територия, като и в началото на сесията във вторник оптимизмът се задържа и всички сектори се радват на интереса на инвеститорите.

„Цените на петрола не намират единна посока във вторник заради свиването на производството в Мексиканския залив заради тропически бури, от една страна, докато Европа и Азия отчитат нарастващ брой на заразените с коронавирус“.

По думите на д-р Иванова във фокуса на пазарите през седмицата е очакваната реч на председателя на Федералния резерв Джером Пауъл в четвъртък, на която той трябва да разкрие повече информация за политиката на централната банка. Инвеститорите ще проследят и предварителни данни за БВП на САЩ за второто тримесечие, заявления за безработица в САЩ за миналата седмица, потребителски настроения в Германия за септември, както и бизнес климата и потребителски настроения в еврозоната за август.

Целия разговор вижте във видеото.

Всички гости на предаването "В развитие" гледайте тук