В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Акции, злато и евро продължават да поскъпват

Д-р Магдалена Иванова, главен редактор на bloombergtv.bg, В развитие, 23.07.2020

13:20 | 23 юли 2020
Обновен: 14:41 | 23 юли 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Във фокуса на инвеститорите са сезона на отчетите и поредната ескалация в отношенията между САЩ и Китай, като настроенията на пазарите са преобладаващо положителни, коментира д-р Магдалена Иванова, главен редактор на bloombergtv.bg в предаването „В развитие“ с водещ Делян Петришки.

„Златото поскъпва за пети пореден ден, а доларът поевтинява за пети пореден ден“.

По думите на д-р Иванова интересен факт е, че акциите отчитат ръстове в цените си, дори когато по-нататъшното напрежение между най-големите световни икономики заплашва да съживи притесненията около протекционизма.

„Еврото поскъпна до най-високото си ниво от близо 2 години в сряда, а в четвъртък преди обяд се търгува с около 0,2% под 21-месечния си връх от 1.1601 долара“.

„Единната валута се засили през тази седмица, след като сделката за бюджета на ЕС и спасителния пакет поднови търсенето на активи от региона“, каза още главният редактор на bloombergtv.bg.

Тя посочи, че цените на петрола остават стабилни в четвъртък въпреки изненадващия ръст на запасите в САЩ с 4.9 млн. барела през миналата седмица при очаквания за спад с 2.1  млн. барела.

Д-р Иванова обясни и какви причини стоят зад продължаващия ръст на цените на златото и среброто.

Целия разговор вижте във видеото.

Всички гости на предаването „В развитие“ гледайте тук.