В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Българите теглят максималната сума на безлихвените заеми

Десислава Николова, финансов анализатор в MoitePari.bg, В развитие, 12.06.20

13:44 | 12 юни 2020
Обновен: 17:10 | 12 юни 2020
Автор: Хюлия Айваз

Сумата, която нуждаещите се от безлихвен кредит търсят, се равнява на максимално определения размер на помощта от 4500 лв. Това каза Десислава Николова, финансов анализатор в MoitePari.bg, в предаването “В развитие” с водещ Вероника Денизова.  

Димитрова коментира проучване, проведено от MoitePari.bg, във връзка със съвместната програма на Българска банка за развитие и търговските банки за предоставяне на безлихвени заеми за физически лица, засегнати от COVID-19. В проучването са взели участие общо 169 души.  

“67% от отговорилите заявяват, че ще кандидатстват или са кандидатствали за суми между 3000 и 4500 лв.”, добави Димитрова.  

Тя каза още, че за 35% от анкетираните предпочитаният срок за изплащане на кредита е максимално определеният по програмата - 60 месеца. 

“36% от анкетираните споделят, че средствата, предоставени под формата на безлихвен заем, ще им бъдат необходими за рефинансиране или частично плащане на вноски по други банкови кредити, карти или лизинги”.  

По думите ѝ другата голяма група (28%) сред лицата имат нужда от кредита, за да се справят с комуналните си задължения и разходи за издръжка на живот. 

Целия разговор вижте във видеото.  
Видеа с всички гости на предаването “В развитие” гледайте тук.