В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Борис Джонсън води предизборна кампания от деня на назначението си

Йордан Агов, анализатор в Демократична България, „В развитие“, 12.09.2019 г.

20:00 | 12 септември 2019
Автор: Георги Карамфилов
Йордан Агов, анализатор в Демократична България, „В развитие“, 12.09.2019 г.
Йордан Агов, анализатор в Демократична България, „В развитие“, 12.09.2019 г.

Премиерът на Великобритания Борис Джонсън води много усилена кампания за нови парламентарни избори още от деня, в който бе назначен на поста. Това коментира анализаторът в Демократична България Йордан Агов в студиото на „В развитие“ с водещ Делян Петришки.

„Борис Джонсън се готви за избори от деня, в който застъпи на поста си. Всичко, което прави, е PR акция с цел избори. През цялото време той се опитва да открадне гласовете от работническата класа на Лейбъристката партия, жертвайки либералното крило в собствената Консервативна партия“.

Агов обаче не е убеден, че в края на този път Джонсън го очаква победа, защото и самият Джереми Корбин, като лидер на Лейбъристите, също е „добър кампанист“.

„Или Борис Джонсън ще подпише молбата за отлагане на излизането от ЕС и ще бъдат насрочени предсрочни избори, или той ще подаде оставката си преди подписването, ще бъде издигнат временен премиер от опозицията и отново ще се стигне до парламентарни избори след новото отлагане“.

Европейският съюз винаги е готов за отлагане, защото с времето се увеличават шансовете за оставането на Великобритания в съюза, смята още анализаторът.

Защо изборите на „острова“ се печелят с победи в малките общности и как тази система може да бъде асоциирана с българската действителност може да научите от видеото.