В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Инвеститорите в САЩ очакват сигнали от Пауъл за паричната политика

Пазарен коментар на Ренита Янг, Bloomberg Ню Йорк, „В развитие“, 11.07.2019 г.

20:24 | 11 юли 2019
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Американските акции са разнопосочни. Индексът S&P 500 тества 3000 пункта, а DOW за кратко премина 27 хил. пункта. С това започва пазарния си коментар Ренита Янг от Bloomberg Ню Йорк за предаването „В развитие“.

„Инвеститорите очакват сигнали от Пауъл относно паричната политика по време на изслушването му. Ръстовете по-рано утихнаха, след като Тръмп публикува в Twitter, “Китай ни предава“, като не купува американски селскостопански стоки“.

Доларът отслабва спрямо валутните си конкуренти, казва още Янг.

„Индексът на потребителските цени през юни надхвърля очакванията със силен ръст, потенциално усложнявайки оценката на Фед за инфлацията на фона на обмисляното лихвено съкращение. Очакваме данни за индекса на производствените цени в петък“.

Акциите на производителите на фармацевтични продукти потъват, след съобщения, че Белият дом се е отказал от план, който би тласнал към премахване на отстъпките, плащани към спонсори на програмите Medicare и Medicaid, продължава пазарният анализатор.

„Акциите на Eli Lilly and Company потъват с почти 5%, на Merck & Co. - с около 3%. Но акциите на здравноосигурителните дружества и аптеките поскъпват. Акциите на Cigna скочиха с 15% - най-много от 2009 г. насам, а тези на CVS Pharmacy – с над 8%“.