В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

S&P500 продължава да се търгува близо до най-високите си стойности

Пазарен коментар на Ренита Янг, Bloomberg Ню Йорк, „В развитие“, 23.04.2019

20:13 | 23 април 2019
Снимка: Michael Nagle/Bloomberg
Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Американските пазари се доближават до рекордно високи нива. Те се покачват поради по-добрите от очакваното печалби. S&P500 се търгува близо до най-високата си стойност от септември насам. Очакваме доклад за БВП в петък. От него ще получим насоки за реакцията на пазара към парализата на правителството и какъв е ефектът от срива на пазарите през четвъртото тримесечие. Така започна пазарния си коментар Ренита Янг от Bloomberg Ню Йорк.

„Петролът поскъпва, златото поевтинява и е близо до 4-месечно дъно. Доларът поскъпва спрямо кошницата от основни валути. А Bitcoin отбелязва първия си златен кръст от октомври 2015 г. Това значи, че 50-дневната и 200-дневната пълзяща средна се пресичат и се смята за сигнал за поскъпване“.

Според Мати Грийнспан, старши пазарен анализатор в eToro, няма конкретен катализатор на поскъпването. Финансистите от Реймънд Джеймс поставиха оценка надминаваща очакванията на акциите на Lyft. Той определи ценово ниво от 85 долара, каза още Янг.

„Новите бикове на Уолстрийт смятат това за дългосрочна възможност. Книжата на Twitter пък също поскъпнаха, защото ръста на дневните потребители надмина очакванията. Това се отрази добре и на акциите на Snap. и Roku“.

Книжата на Hasbro поскъпнаха след положителния отчет, това може да помогне и на Mattel, както и търговците на дребно, продължава анализаторът.

„Това се отнася и за Whirpool, акциите ѝ поскъпнаха поради рекордната печалба, въпреки спада в продажбите, които се дължи на търговската война на Доналд Тръмп. Акциите на компаниите за домакински уреди тръгнаха нагоре“.

Оперативните приходи на Verizon за първото тримесечие отговориха на очакванията. А средната печалба от акция на Coca-Cola за първото тримесечие надмина прогнозите, каза още Янг.

Сезонът на отчетите продължава, очакваме резултатите на Snap., Amazon, Facebook, Microsoft и Tesla, завършва коментара си пазарният анализатор.

Вижте и видео от включването ѝ.