В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Търговските преговори Сащ-Китай отбелязват напредък по отношение на трансфера на технологии

Д-р Магдалена Иванова, форекс редактор в Investor.bg, В развитие, 28.03.2019

13:27 | 28 март 2019
Д-р Магдалена Иванова, форекс редактор в Investor.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Д-р Магдалена Иванова, форекс редактор в Investor.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Днес започна новият кръг от преговори между САЩ и Китай. Има информация за напредък между двете страни и че той е по отношение на трансфера на технологиите. Тази вечер в Пекин продължава новият кръг от търговски преговори. Ако има пробив и се стигне до положителна новина, която да дойде от тези преговори, това ще бъде добър сигнал за капиталовите пазари и в краткосрочен план или в близките сесии ще можем да видим възходящи движения, свързани с положителна развръзка от търговския конфликт“, прогнозира д-р Магдалена Иванова, форекс редактор, в предаването "В развитие" с водещ Живка Попатанасова.

От друга страна, доходността по 10-годишните ДЦК достигна най-ниската си стойност от декември 2017 въпреки стабилизирането днес сутринта, отбеляза д-р Иванова. "Брекзит продължава да държи пазарите в неяснота. Вчера проследихме всички възможни отхвърлени гласувания. Несигурността и опасенията от рецесия в САЩ продължават да натежават. Напрежение са наблюдава и на турските пазари в контекста на предстоящи местни избори този уикенд. И капиталовият пазар в Турция, и турската лира продължават да се срива", подчерта още тя.

"Снощи САЩ завършиха на червено сесията си, в Европа търговията беше предпазлива– индексите запазиха статичност, тъй като в условията на такава несигурност инвеститорите са в изчаквателна позиция“, обясни тя".