В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Стартъп спестява време и нерви от ходене по автосервизи

Емил Ставрев, Тодор Гигилев и Стоян Симов, АвтоИконом, В развитие, 30.10.2017

14:05 | 30 октомври 2017
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

АвтоИконом е услуга, целта на която е да отнеме всички грижи от страна на собственика на автомобил. Благодарение на мобилната апликация, клиентът винаги има контакт с услугите, които могат да бъдат извършени по автомобила му като например да дойде шофьор, който да откара колата до желан от клиента сервиз.

Това обясни в ефира на „В развитие“ с Вероника Денизова Емил Ставрев – маркетинг експерт и съосновател на „АвтоИконом“. Гост в студиото бе и другият съосновател на компанията и софтуерен експерт Тодор Гиглев, както и IT разработчикът Стоян Симов.

Благодарение на мобилната апликация човек получава точна информация за това, кога изтича техническия му преглед, застраховката „Гражданска отговорност“, каското, шофьорската му книжка, посочи още Ставрев.

Дори и при сравнително нови и здрави коли се налага да бъде посетен сервиз поне 5 пъти в годината, отбеляза от своя страна Тодор Гиглев. „Обикновено се налагат 2 смени на гуми, едао на масло, технически преглед, а и все се случва нещо друго да изникне“, каза той.

Мобилното приложение позволява автомобилът да бъде обслужен след два клика от мобилния телефон. След поръчка през мобилното приложение или през сайта до адреса идва шофьор, колата се оглежда, създава се двустранен протокол какво има вътре в нея, автомобилът се заснема отвътре и отвън, като след това се поставя и авторегистратор, като клиента през цялото време знае къде е колата и какво се случва с нея“, обясни Стоян Симов.

Междувременно клиентът регулярно получава известия къде е колата, какво се случва с нея, добави той.

Колко струва използването на услугата?

Какви други опции дава тя?