В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Фючърсите в САЩ се готвят за ръст заради спекулации за отварянето на Китай

Пазарен коментар на Силвия Климаки, Bloomberg Лондон, "В развитие", 29.11.2022 г.

15:10 | 29 ноември 2022
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Фючърсите на американските акции се готвят за умерено по-силно отваряне на "Уолстрийт", тъй като се появиха спекулации, че вълненията в китайските градове заради ограниченията на Covid ще принудят властите да действат по-бързо в разхлабването на ограниченията. Това каза Силвия Климаки, Bloomberg Лондон, в предаването "В развитие" с водеща Вероника Денизова.
 
Докато Пекин във вторник не обяви каквито и да било конкретни стъпки към повторното отваряне на втората по големина икономика в света, Китай обеща да засили ваксинацията сред своите възрастни граждани, ход, който се счита за решаващ за прекратяване на цикъла на суровите ограничения на нулев Covid.

В Европа индексът Stoxx 600 се търгува почти без промяна, след като се повиши с цели 0,5%. Германският DAX се повиши с 2 десети от процента. CAC на Франция също е на зелено с 3 десети от процента

Фючърсите за технологичния Nasdaq се повишиха с 0,5%, като листнатите в САЩ китайски акции се повишиха по-специално в предпазарната търговия. Борсово търгуваният KraneShares CSI China Internet Fund се повиши с повече от 6%, докато интернет акциите като Alibaba и JD.com бяха по-високи след рязък спад в понеделник. Фючърсите на индекса S&P 500 намалиха предишните печалби.

Биткойн поскъпна с 2% до $16 000 щатски долара

Президентът на Европейската централна банка Кристин Лагард сигнализира в понеделник, че са вероятни още повишения на лихвите.
Ястребовите изказвания от страна на централните банкери пораждат страхове за спад, като глобалните облигации се присъединяват към ДЦК на САЩ в сигнализиране за рецесия.

Целия коментар може да гледате във видеото.

Всички гости на предаването "В развитие" може да намерите тук.