Пазарната оценка на Nintendo нарасна с още 3 млрд. долара с помощта на трейдъри от Robinhood

Графика на деня за 24 август

16:10 | 24 август 2020
Обновен: 16:13 | 24 август 2020
Автор: Димитър Баларев
Акциите на Nintendo се покачиха със 70 на сто в сравнение със спадовете от март месец. Графика: Bloomberg
Акциите на Nintendo се покачиха със 70 на сто в сравнение със спадовете от март месец. Графика: Bloomberg

Nintendo добави още 3 милиарда долара към пазарна си стойност в Токио с помощта на инвеститори от приложението Robinhood. Смята се, че мобилната апликация е спомогнала за увеличаване популярността на японския производител на видеоигри, пише Bloomberg.

Nintendo е един от най-добре представящите се сини чипове в Япония тази година. По време на пандемията производителят на игри издаде ново заглавие - хитовото IP Animal Crossing: New Horizons. Видеоиграта спомогна за повишаване на вече голямата популярност на конзолата Switch. Акциите нараснаха с над 70% от най-ниското си равнище през март. Към момента инвеститорските притеснения са минимални, тъй като акциите на компанията преминаха бариерата от 50 000 йени още през юни. В допълнение, софтуерът Nintendo продължава да доминира класациите по продажби в Япония.

Цената на акциите се повиши с почти 5 на сто в понеделник - най-големият скок от 19 март насам. Ейжи Кинучи от Daiwa Securities посочи като причина за това въздействие американските инвеститори на дребно върху книжата на компанията.