В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Китай и САЩ ще сключат търговска сделка, прогнозира проф. Димитър Хаджиниколов

Проф. Димитър Хаджиниколов, преподавател в УНСС, В развитие, 22.02.2019

САЩ и Китай са като скачени съдове в търговията. Негативното въздействие върху САЩ, би рефлектирало и върху Китай. Това каза проф. Димитър Хаджиниколов, преподавател в УНСС, в предаването "В развитие" с водещ Светозар Димитров.

"Китай държи 1.15 трлн. съкровищни бонове на САЩ. Обезценяването на съкровищните бонове, което би последвало борсова криза в САЩ, би било с много тежки последици и за Китай".

Двете страни ще демонстрират успех и ще постигнат споразумение, ще приемат точки за намаляване на дефицита. Китай ще увеличи вноса на аграрни стоки от САЩ и ще промени някои условия за инвестициите. Пекин ще обяви, че ще засили опазването на интелектуалната собственост, прогнозира той.

"Има индикации, че Китай ще се откаже от силен контрол върху чуждата интелектуална собственост".

САЩ настояват за увеличение на вноса на американски втечнен природен газ. По този начин Вашингтон изразява негативното си отношение към газопровода „Северен поток“ 2, смята Хаджиниколов.

Германската автомобилна индустрия има проблеми с новите правила за дизеловите емисии и забраната да се използват дизелови автомобили в някои градове в Германия, коментира той.

"Доверието към германските автомобилни производители спадна след скандала за манипулирането на резултатите от тестове за вредни емисии".

Във видеото вижте целия разговор.

Последни новини
Още от В развитие