В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Следизборни вълнения, картел, но не съвсем - и газ за гарнитура

Главните редактори на Investor.bg и Dnes.bg Бойчо Попов и Златко Желев, В развитие, 03.04.2017

Снимка: Bloomberg TV България Снимка: Bloomberg TV България

Всички големи медии у нас, а и все повече западни такива, все по-често коментират случващото се в България. В крайна сметка разбираме няколко неща. По всяка вероятност бъдещият кабинет ще бъде ясен съвсем скоро. Доколкото знам, и към момента текат совалки между ГЕРБ и „патриотите“ в централата на ГЕРБ. Неясно е кога ще бъде обявен той – говори се за дата 19 април, когато президентът Румен Радев ще свика НС, като още тогава ще връчи мандата на най-голямата партия в парламента.

Така обобщи следизборните динамики в политическия живот у нас след изборите на 26 март главният редактор на Dnes.bg Златко Желев. Гост в студиото на „В развитие“ с водещ Вероника Денизова беше и гл. редактор на Investor.bg Бойчо Попов, а темата в предаването – обзор на най-интересните събития от миналата седмица в сферата на политиката и икономиката.

В медиите изтекоха информации, че се говори за между 4 и 7 министерства, които да бъдат дадени на „Обединените патриоти“. Името на Красимир Каракачанов например се спряга за военен министър“, добави още Желев.

Фокусът на разговора бе преместен и на влязлото в сила увеличение на природния газ с 29,6% и очакваните протести срещу мярката, които се очаква да се проведат днес под мотото „Протест срещу безобразията на КЕВР“. „Протестите от предната седмица бяха доста рехави, така че ще видим какво ще се случи утре, но наистина спрямо това, което видяхме преди повече от две години (т.нар. „февруарски протести“ - бел.ред.) сегашните протести са направo нищожни“, каза на свой ред Бойчо Попов.

По-интересно всъщност е решението на КЗК от седмицата по отношение на това дали има или няма картел (при горивата – бел.ред.). Много интересно е как преди няколко месеца от там бяха убедени, че всъщност има такъв, а сега се оказа, че картел точно нямало, макар че са си обменяли информация за цените. Но това не било нарушение, защото цената не била видима по всички бензиностанции“, насочи акцента към решението на КЗК от миналата седмица той.

Вижте целия обзор:

 

 

Последни новини
Още от В развитие