В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Иновативните индустрии – билет към просперитета

Саша Безуханова, основател на Move.bg, В развитие, 28.03.2017

Снимка: Bloomberg TV България Снимка: Bloomberg TV България

Живеем в дигитално свързан свят и фокусът върху развитието на иновативните индустрии е билетът и към бъдещия ни просперитет. Създадохме една отворена мрежа за икономическо развитие чрез технологии и иновации, наречена EDIT. Тя събира заедно всички центрове за икономическо развитие и дигитално знание coworking пространствата, образователните хъбове, финансиращите фондове, както и над 300 български стартъпа.

Това каза в специално интервю пред Таня Харизанова основателят на MOVE.BG Саша Безуханова. В предаването „В развитие“ днес бизнес редакторът на Bloomberg TV Bulgaria се включи на живо от провежданата в „София Тех парк“ конференция EDITogether: Digital Hub Bulgaria. На форума днес бяха формулирани и някои конкретни препоръки към държавата относно насърчаването на развитието на технологичния сектор у нас. Сред тях са стимулиране на предприемачеството още в образователните институции, оптимизиране на работата на административните звена, улесняване на нормативната база и др.

Работим за това, да дефинираме условията за развитие на иновативния бизнес у нас и да ги подобрим. Истината е, че в България се развиват изключително авангардни технологии в областта на виртуалната реалност, в системите за сигурност на данните, в системите на интелигентен анализ. Това са изцяло нови бизнес процеси, които адресират нуждите на времето на споделена икономика, в което живеем“, коментира тя.

Такъв тип решения се създават у нас. А при наличието на една здравословна, стимулираща рамка за това тези компании да станат устойчиви, да просперират, да намират своите външни пазари, да стават определящи по отношение на профила на българската икономика. Това би трябвало да бъде обща грижа на бизнеса, на институциите и на академичната общност“, каза още Безуханова.

Вижте цялото интервю:

 

Последни новини
Още от В развитие