В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Бундестагът уважава независимостта на ЕЦБ, но в рамките на нейния мандат

Радина Колева от Investor.bg, В развитие, 28.09.2016

Радина Колева. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Радина Колева. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Председателят на Комисията по европейските въпроси Гунтер Крихбаум изрази опасенията си за политиката на изключително ниски лихвени проценти от страна на ЕЦБ и нейните последици върху вложителите в Германия, пенсионните фондове, застрахователите. Това каза Радина Колева от Investor.bg в предаването “В развитие“ с Делян Петришки по Bloomberg TV Bulgaria по повод срещата на президента на ЕЦБ Марио Драги с депутати от Комисията по европейските въпроси в германския Бундестаг.

В своето изявление германският депутат каза, че бундестагът уважава независимостта на ЕЦБ, но в рамките на нейния мандат.

Марио Драги посочи, че мерките на банката са ефективни и доказателство за това е възстановяването, което продължава със скромен, но постоянен темп. Президентът на ЕЦБ беше категоричен, че ситуацията в еврозоната днес е много по-добре, отколкото преди 4 години, когато за последен път е отговарял на въпроси на германски депутати.

Той заяви, че Deutsche bank не представлява системен риск за банковата система в еврозоната, както и че проблемите не са резултат от политиката на ЕЦБ.

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие