Светът е бизнес

Понеделник - петък, 20,30 - 21,30 ч.

Водещи: Ивайло Лаков, Николай Кръстев

Funtopia завладява все повече пазари

Изпълнителният директор на Funtopia Ружа Караатанасова в Светът е бизнес, 22.11.2016

Изпълнителният директор на Funtopia Ружа Караатанасова. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Изпълнителният директор на Funtopia Ружа Караатанасова. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Търговските центрове все повече страдат от наличието на онлайн търговия и търсят начини да привлекат хора. Един от тях са центровете за приключения, които стават все по-популярни. Това обяви изпълнителният директор на Funtopia Ружа Караатанасова в предаването "Светът е бизнес" с водещ Ивайло Лаков по Bloomberg TV Bulgaria.

Компанията е дъщерна на Walltopia и е инвеститор и оператор на такива центрове. Към момента тя има локации в Канада, САЩ, Малайзия, Израел и България, предстои откриване в Австралия. 

Фокусът на компанията е чужбина, най-вече САЩ, където според Караатанасова инвестицията може да се мултиплицира многократно. Тя обяви, че инвестициите започват от половин милион евро и достигат 1,5 млн. 

"В началото тръгнахме доста амбициозно, казахме си, че ще направим 100 локации за 5 години. Когато обаче навлязохме в бизнеса, се оказа, че е по-добре да се развиваме по-бавно, но по-устойчиво. Това може би е постижима цел, но през вторите 5 години", коментира Караатанасова. 

Вижте целия разговор във видеото:

 

 

Последни новини
Още от Светът е бизнес