Индексът Nikkei 225 се понижи след тримесечния си връх

Пазарен коментар на Софи Камарудин, Bloomberg Хонконг, Бизнес старт, 06.03.2019

Днес азиатската търговия е разнопосочна, а акциите в Япония и Корея се понижават. Nikkei 225 спада от 3-месечния си връх. Това съобщи Софи Камарудин, Bloomberg Хонконг, в предаването "Бизнес старт" с водещи Христо Николов и Живка Попатанасова.

Но австралийският ASX 200 се покачи до най-високото си ниво от септември въпреки разочароващите данни за БВП през четвъртото тримесечие, отбеляза Камарудин.

Те изтласкаха австралийския долар до двумесечно дъно и подкрепиха залозите, че Австралийската централна банка ще започне да разхлабва политиката си. Поглеждаме и към Китай, където пазарите на континента също се представят разнопосочно.

В Шанхай финансовите компании са с най-големи повишения и това подкрепя индекса, който се покачва за индекса в четвъртия ден по ред, посочи пазарният коментатор. "В Хонконг Hang Seng се е насочил към затваряне над 29 000 пункта, като Tencent е с най-голяма заслуга за това – акциите поскъпнаха до 6-месечен връх поради оптимизма, свързан с играта Honour of Kings", допълни Софи Камарудин.


 

Последни новини
Още от Пазари