S&P 500, Nasdaq и Dow Jones - с повишение от 0,5%

Пазарен коментар на Ед Лъдлоул, Bloomberg Ню Йорк, 01.02.2019

Завършваме седмицата с лека положителна промяна. Седмицата беше натоварена по отношение на печалбите и разбира се заради срещата на Фед, така че инвеститорите трябва да претеглят много неща. Данните за заетостта показват, че неселскостопанските плащания се увеличават с 304 000, което е най-високият ръст за близо една година. Минималните печалби в индексите S&P 500, NASDAQ и Dow са се повишили с 0.5%. Ние сме напът към нова седмична печалба при европейските акции от около 1,5% в индекса S&P 500. Това съобщи Ед Лъдлоул от Bloomberg Ню Йорк в предаването "В развитие" с водещ Делян Петришки.

"По отношение на секторите: Енергийните акции са поскъпнали с около 2%, като една от възможните причини е, че ръководството на "Шеврон" одобрява програма за обратно изкупуване за 25 млрд. долара, без да определя за срок, в който ще влезе в сила".

Има известен спад при технологичните акции, отбеляза Лъдлоул.

"Индексът FANG + на Нюйоркската фондова борса показва, че акциите на Amazon са поевтинели с 4% след вчерашните приходи. Това надмина очакванията на инвеститорите за четвъртото тримесечие и оценката за приходите, но прогнозата за първото тримесечие беше под инвеститорските оценки, като съществуват признаци, че международния бизнес се забавя. Също така ръста на приходите на Северна Америка се забавя. Доходността по 10-годишните американски облигации значително се повишава. Повишението днес е от около 6 базисни пункта до 2,68%. Доларът също е без съществена промяна. Цената на лекия суров петрол WTI минава 54 долараза барел".

Последни новини
Още от Пазари