Лондон остана впечатлен от предстоящите проекти на БФБ

Най-ликвидните емисии привличат най-голям интерес

Снимка: БФБ-София Снимка: БФБ-София

Българската фондова борса (БФБ – София) се върна от Лондон без новини, поне на този етап, но със заявен интерес от страна на британски инвеститори към българския капиталов пазар.

„Събитието успя да привлече сериозен интерес на инвеститорите. Българските компании се представиха на много високо ниво, с отлични презентации и задълбочена дискусия относно своите бизнес и финансови резултати. Събитието получи подкрепа и от страна на българското посолство във Великобритания“, коментира пред Investor.bg Георги Български, член на съвета на директорите на БФБ-София, който вчера беше част от българската делегация в британската столица.

Конкретни новини обаче не бяха разрити от ръководството на борсовия оператор, което обаче не означава, че такива няма да излязат в следващите дни от срещите "лице в лице" на компаниите с инвеститорите. Български обаче обясни, че те са „извън обхвата“ на борсата и информация от тях няма как да се знае.

По думите му британските инвеститори са останали впечатлени от проектите за финансиране на стартиращи и малки и средни предприятия, както и от предстоящото стартиране на пазар за държавни ценни книжа (ДЦК).

„Проявиха задълбочен интерес към прилагането на практиките за добро корпоративно управление в българските публични компании, тъй като за тях като инвеститори от развити пазари спазването на основните принципи за корпоративно управление е от ключово значение за техните инвестиционни решения в развиващи се пазари“, заяви Български. 

Той посочи, че най-големите компании по пазарна капитализация и най-ликвидните емисии привличат най-големия интерес на подобен род мероприятия.

Повече по темата може да четете тук!

 

Последни новини
Още от Пазари