Топ 3 най-поскъпнали и най-поевтинели акции в САЩ за 10 август

Индексите в САЩ отстъпиха по време на търговията в сряда

Основните индекси в САЩ отстъпиха по време на борсовата търговия в най-голямата световна икономика на 10 август. DJ Industrial Average загуби 0,2%, S&P 500 - 0,3%, а NASDAQ 100 - 0,4%. Водени от поевтиняването на цената на петрола и някои слаби отчети от търговците на дребно, и трите основни индекса отстъпиха от върховете, достигнати по-рано през седмицата.

Най-добре се представиха акциите на модната къща Ralph Lauren, собственик на множество марки. Акциите ѝ се изстреляха с 8,49% до $103,14 на акция след като финансовите ѝ резултати за първото тримесечие на финансовата 2016 изненадаха приятно инвеститорите. Продажбите на компанията бележат спад от 4%, но представянето ѝ в международен план е солидно.

На второ място по поскъпване остана китайската компания за онлайн търговия с продукти от всякакви сфери JD.com. Тя е листната на борсата NASDAQ, като отчете ръст на акциите от 4,65% до $23,41 за акция. По-рано през деня тя записа най-големия ръст за акциите си от 6 месеца насам, след като загубата на компанията за последното тримесечие се сви значително, а приходите и нараснаха с 42% до $9,8 млрд. По-рано по време на търговската сесия акциите на компанията бяха поскъпнали с 10%.

Трета по ръст е Akamai Technologies – компания, която предлага услуги за по-бързо и качествено доставяне на съдържание по интернет от стрийминг на видео до обикновени уебсайтове. Акциите на компанията добавиха 3,58% до $52,02 на акция, след като Forbes излезе с информация, че късите позиции в акции на компанията са намалели с 13,8% от 15 юни насам. Освен това приходите и печалбите на компанията за последното тримесечие растат.

На обратния полюс остана First Solar – компания за производство на соларни модули. Акциите ѝ губят 7,20%, след като излязоха информации, че компаниите за комунални услуги в САЩ сключват по-малко сделки за изкупуване на слънчева енергия. Акциите на First Solar паднаха до $38,66 долара на акция.

Сред губещите акции се оказа и Perrigo. Ценните книжа на фармацевтичния доставчик поевтиняха до $86 на акция след като компанията отново понижи прогнозата за финансовите си резултати до края на годината, макар че продажбите през второто тримесечие отговориха на очакванията.

Най-сериозен спад отчете KLA – Tencor – компания, разработваща системи за контрол за компании от сектора на полупроводниците. Акциите ѝ поевтиняха с 10,26% след като Lam Research, която иска да придобие KLA за $10,6 млрд., каза, че е изправена пред регулаторни проблеми и вероятно няма да получи одобрение преди октомври. Акциите на KLA поевтиняха до $69,47 в резултат на това.

Последни новини
Още от Пазари