Ударите на пандемията не подминаха и Ferrari

Компанията понижи прогнозата си за печалба и продажби през тази година

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Автомобилната компания Ferrari NV понижи прогнозата си за печалба и продажби за тази година. Междувременно производителят на автомобили започна да възобновява производството си в предприятията в Италия, които бяха затворени дълго време заради коронавируса, съобщава Bloomberg.

Понижената прогноза подчертава влиянието, което пандемията ще има върху финансовите резултати за второто тримесечие на компанията, се посочва в позиция на базирания в Италия автопроизводител.

Също така песимистичните очаквания показват, че дори един от най-емблематичните брандове в света не може да избегне ударите на пандемията, която доведе до ограничения върху обществения живот в почти целия свят. Конкуренти в бранша, като Daimler и Renault, също намалиха прогнозите си през последните седмици заради коронавируса.

Още по темата

Италианското правителство на премиера Джузепе Конте предприема първите си стъпки за поетапното отваряне на икономиката на страната, която бе затворена в продължение на близо 2 месеца заради борбата срещу коронавируса. Италия се превърна в епицентър на заразата на Стария континент, потвърдените случаи към момента в страната са над 210 хил., от които са починали близо 29 хил.

Ferrari възобновява дейност в заводите в Модена и Маранело от днес, а пълният им производствен капацитет ще бъде достигнат на 8-ми май. Производителят на луксозни автомобили представи рекордните 5 нови модела през 2019 г. Това помогна на компанията да увеличи годишните си продажби на коли до над 10 хил. за първи път в своята история.

През първото тримесечие на тази година компанията е увеличила продажбите си с 4.9% до 2728 продадени коли. Изпълнителният директор на компанията Луи Камилери планира обновяване на производствената линия, така че компанията да увеличи цените на автомобилите си. 

Последни новини
Още от Новини