Британските регулатори може да глобят Facebook с $664 хил.

Коментар на Емили Чанг, Bloomberg, за търговската война, Facebook и Twitter

Емили Чанг, Bloomberg в Сан Франциско, коментира водещите технологични заглавия.

Търговският спор между САЩ и Китай продължава да ескалира, докато Белият дом заплашва да наложи нови 10% мита върху внос на китайски стоки за 200 млрд. долара, като се очаква новите налози да предизвикат увеличаване на цените на почти половината от всички продукти, които САЩ внасят от Китай, коментира Чанг. Списъкът вече включва неща като телевизори и батерии на електрически коли, но смартфоните, правени от американски компании, но сглобявани в Китай, засега не влизат в списъка, допълни тя.

Британските регулатори може да глобят Facebook с 664 хил. долара, заради скандала с Cambridge Analytica. Глобата идва след възможна злоупотреба с данните на до 87 млн. потребители на социалната мрежа. Facebook ще има възможността да отговори на глобата преди британските регулатори да се произнесат окончателно, поясни Чанг.

Предупрежението на Twitter за блокиране на фалшивите профили означава, че потребителите ще имат по-малко последователи. Компанията се свързва с потребителите, когато установи внезапни промени и поведение, и ако собственикът не отговори и не промени паролата си, Twitter заключва профила. Според изявление на компанията ежеседмично тя идентифицира близо 10 млн. съмнителни профила, като част от проверка на сигурността.

 

Последни новини
Още от Новини