Къде е Марк Зукърбърг сред трудностите на Facebook

Коментар на Селина Уанг, Bloomberg, за проблемите на социалната мрежа

Селина Уанг, Bloomberg, коментира проблемите във Facebook, произтичащи от нарушението в сигурността на личните данни и опитите на главния изпълнителен директор на компанията да стои далеч от светлината на прожекторите.

"Марк Зукърбърг се опитва да стои настрана от светлината на прожекторите, колкото е възможно повече по време на всички разговори за руска манипулация, за това как е възникнал пробивът в сигурността на личните данни", коментира тя.

По думите ѝ вместо това Зукърбърг поставя отпред нискостоящи ръководители, които да следят информацията, последваща блог постовете, и публикуват туитове, понякога противоречащи с основното изявление на компанията.

Законодателите в Конгреса желаят отговори от изпълнителните директори на Facebook, Alphabet и Twitter за това какво правят в борбата срещу манипулациите, коментира тя.

Компаниите в Силициевата долина опитват всичко възможно да избегнат регулаторен натиск, тъй като от тяхна гледна точка регулациите усложняват всичко, каза Уанг. Те със сигурност представляват трудност предвид огромния спад в цената на технологичните акции в понеделник, което означава, че инвеститорите също се повлияват, допълни тя.

Подробности от коментара чуйте във видеото.

Последни новини
Още от Новини