Колко вероятна е корекция при биткойна

Коментар на Майк МакГлоун, стратег по суровините в Bloomberg Intelligence

Графика от Bloomberg терминала показва, че ръстът на биткойна миналата година изглежда много подобен на ръста през 2014, когато криптовалутата достигна рекордни върхове, само за да се понижи рязко след това. Ще се повтори ли историята, коментира Майк МакГлоун, стратег по суровините в Bloomberg Intelligence.

Според стратега корекция на биткойна е силно вероятна. "Биткойнът изглежда в лошо положение, ако не и по-лошо от това в края на 2013", коментира МакГлоун и отбеляза, че в момента има подобни условия на свръхизкупуване, както тогава.

Друг ключов фактор е мащабното предлагане на криптовалутите като цяло. "Само тази година се появиха около 7 нови криптовалути", предаде стратегът.

"Мисля, че най-големият риск е, че биткойнът може да се върне на нива от около 5000 долара, което бе пикът през септември, преди да избухне. Има несъответствие от около 8000, а биткойнът бе много добър в това да попълва несъответствията по време на седмичните графики. Първоначалната корекция може да е спад до 10 хил., може да се върне и до 20 хил. - никой не знае колко високо може да стигне."

Пълният коментар на Майк МакГлоун, чуйте във видеото.

Последни новини
Още от Новини