Тръмп ще работи за мирно споразумение между Палестина и Израел

Намеренията си главата на Белия дом изказа по време на срещата си с палестинския президент Махмуд Абас

Тръмп и Абас по време на срещата си в Белия дом (3.05.2017) Снимка: Aaron P. Bernstein/Bloomberg Тръмп и Абас по време на срещата си в Белия дом (3.05.2017) Снимка: Aaron P. Bernstein/Bloomberg

Американският президент Доналд Тръмп изрази намерението си да работи с с Израел и Палестина с цел да бъде постигнато на мирно споразумение между двете страни.

„Имам намерение да работя с Израел и палестинците за постигането на мирно споразумение“, бяха точните думи на Тръмп, цитирани от световните агенции.

Изявлението си американският държавен глава направи по време на съвместна пресконференция в Белия дом с президента на Палестина Махмуд Абас, който днес е на посещение в САЩ.

Тръмп също така акцентира върху необходимостта палестинските и израелските лидери да намерят начини насилието в региона да бъде преустановено.

„Ще ви поддържам в това да станете палестинския лидер, който ще запише името си в окончателното мирно споразумение (между Израел и Палестина)“, обърна се американският президент към Абас.

Последни новини
Още от Новини