Вече е ясно - Доналд Тръмп е новият президент на САЩ

Събра необходите 270 гласа

Снимка: Bloomberg Снимка: Bloomberg

Доналд Тръмп е новият президент на САЩ, съобщава Bloomberg.

До последно изборната надпревара зад Океана бе много оспорвана, но в крайна сметка кандидатът на Републиканската партия надви Хилари Клинтън.

Кой е новият президент?

Доналд Тръмп e американски бизнес магнат, президент и главен изпълнителен директор на "Тръмп Организейшън", пише Dnes.bg.

Неговият екстравагантен лайфстайл и маниер са го утвърдили като знаменитост – статут, засилващ се от успеха на неговото риалити шоу "Стажантът" (The Apprentice).

През септември 2010 Доналд Тръмп заявява, че "сериозно обмисля" възможността да се кандидатира за президент на САЩ за 2012. На изборите през 2008 той поддържа кандидата на Републиканската партия Джон Маккейн, който губи от съперника си демократа Барак Обама.

На 16 юни 2015 Доналд Тръмп обявява, че се включва в борбата за поста президент на САЩ през 2016. След предварителни избори, Тръмп е избран за кандидат на републиканската партия. Негов основен съперник за президентския пост е изгубилата днес Хилъри Клинтън.

Доналд Тръмп е баща на пет деца, а сегашната му съпруга Мелания Кнаус е трета по ред.

През 1977 се жени за чехкинята Ивана Зелничкова. От този брак се раждат синовете му Доналд Младши (1977) и Ерик (1984), както и дъщеря му Иванка (1981). През 1992 се развежда.

През 1993 се жени за Марла Мейпълс, с която имат една дъщеря – Тифани (1993). През 1999 се развеждат.

През 2005 Доналд се жени за словенката Мелания Кнаус. Доналд и Мелания имат син на име Уилям Барън (2006).

Последни новини
Още от Новини