Амбициозните планове на Delta Electronic

Янсей Хан, председател на Delta Electronics

Янсей Хай, председател на Delta Electronics. 26/3/2016. Сингапур. Photographer: Bryan van der Beek/Bloomberg Янсей Хай, председател на Delta Electronics. 26/3/2016. Сингапур. Photographer: Bryan van der Beek/Bloomberg

Янсей Хан, председател на Delta Electronics говори за ориентацията на компанията към енергийния мениджмънт и възобновяемите енергии и техния растеж на пазари като Китай и Индия. Интервю за Шери Ан от Bloomberg на 16 юни 2016.

 

Къде според вас има нужда от повече инвестиции - особено когато става дума за изпълнение на целите, свързани с климата по света?

Пазарът, свързан с климата е доста голям. Миналата седмица имаше голяма среща в Пекин, на която се говореше за нисковъглеродните градове.

Смята се, че Китай трябва да похарчи най-малко 1 трлн. долара, за да може да постигне тази цел.

Климатът се променя и създава големи проблеми. Това означава голяма бизнес възможност за нас.

 

Изглежда, че програмата ви за сливания и придобивания е насочена към автоматизация. Търсите ли още партньорства? Придобиването на Eltech бе много полезно за вашия бизнес. За какво я използвате повече? Технологии или пазарен достъп?

След придобиването на Eltech тази година, прибавихме още две компании за автоматизация на сгради. Една във Виена и една - в Канада.

Сградите потребяват около 30-40% от общата консумация на енергия. Ако трябва да намалим потреблението на енергия, със сигурност ни трябват по-ефективни сгради и енергиен мениджмънт.

Това са нови области, в които започваме да работим.

С тези две новопридобити компании ще имаме по-пълни решения за пазара на сградна автоматизация.

Пазарът в момента е с очаквания към Китай, където ще бъде много голям. Но и в други страни като САЩ, Европа и дори Индия е доста голям пазар.

Цялото интервю е във видеото.

 

Последни новини
Още от Новини