Cadillac със 7,5% ръст в продажбите

Йохан де Нюшен, президент на Cadillac пред Bloomberg

Нека поговорим първо за колата или по-скоро за кросоувъра зад нас. Искам да чуя вашето мнение за този пазар. Той се разшири бързо, конкуренцията е голяма... така че искам да знам първо, какво е да си на този пазар и второ, не изяждате ли собствената си линия седани, защото така всички ще се насочат към този по-висок клас?

Цялата динамика на пазара днес е съсредоточена при кросоувърите. През миналата година видяхме разширяване с 25% на пазара за луксозни, средно големи кросоувъри като този ХТ5. А от началото на тази година има още 24% разширяване на този пазар. Това е огромно търсене и така е по целия свят, не само в САЩ. Обратната страна на медала, е че има свиване при някои важни сегменти при луксозните коли. На пазара за луксозни автомобили ние сме представени със CTS или ATS и там се конкурираме с BMW 3 серия, Mercedes C Class и други, но този сегмент от пазара има спад между 10 и 15%. Така че, изместването е значително. Пускаме нов, горещ продукт на един нов, горещ пазар и това ни прави оптимисти за бъдещето.

Тук, на изложението в Ню Йорк непрекъснато чувах, че луксозният пазар е станал особено труден за всички. И за Cadillac ли е така или вие все още растете на този пазар?

В момента Cadillac се справя наистина много добре. Много сме доволни от представянето си. Продажбите ни в световен мащаб през миналата година нараснаха със 7,5%. Откриваме различни възможности в различните части на света. В Китай сме най-бързо разрастващият се луксозен бранд. В САЩ, където сме отдавна наложена марка и имаме много широка клиентска база, през миналата година се фокусирахме върху имиджа на марката, върху позиционирането, типа клиенти, който привличаме и бих казал, че постигнахме целите си. Може и да изненадам вашите зрители, но според оценка на JD Power, по отношение на средна цена на транзакция, което означава парите, които хората вадят за кола, днес Cadillac е марка номер едно на основния пазар за луксозни автомобили. По този показател сме пред Mercedes Benz с няколкостотин долара, пред BMW с няколко хиляди и почти с десет хиляди долара пред Lexus. Това значи, че има една определена категория платежоспособни клиенти, които са привлечени от новото поколение Cadillac и допринасят за разрастването на марката в световен мащаб.

 

Последни новини
Още от Начало