Официално: Фитнес залите и моловете у нас отварят на 18-ти май

В заповед на здравния министър Кирил Ананиев са описани необходимите противоепидемичните мерки

Снимка: Justin Chin/Bloomberg Снимка: Justin Chin/Bloomberg

Търговските центрове тип МОЛ и фитнес залите могат да подновят работа от понеделник със заповед на здравния министър Кирил Ананиев. 

Остава забраната на територията на моловете да работят увеселителните и игрални зали и баровете, както и закритите търговски площи на заведения за хранене и развлечения - ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейните заведения и кафе-сладкарници, развлекателни центрове, детски и спортни съоръжения на закрито. Изключение са заведенията за хранене в тях с открита площ и самостоятелен вход.

Фитнес залите могат също да възстановят дейност от 18-ти май при заетост на местата не повече от 10 човека за груповите занимания и не повече от 1 човек на 4 кв. м. площ.

Със заповедта се дава възможност институциите от системата на предучилищното и училищното образование да организират обучение на ученици, оценяване и подкрепа за личностно развитие, а  висшите училища да организират обучение и оценяване на студенти и на докторанти, доколкото и ако е възможно от разстояние в електронна среда чрез използване на средствата на информационните и комуникационните технологии.

 

Последни новини
Още от България