Microsoft предупреждава, че Windows 10 има нужда от незабавен ъпдейт

Оказва се, че старата версия на операционната система е уязвима на вируси и зловреден софтуер

Операционната ви система може да е подложена на риск. Снимка: Daniel Acker/Bloomberg Операционната ви система може да е подложена на риск. Снимка: Daniel Acker/Bloomberg

Най-разпространената операционна система в света в момента - Windows 10, е подложена на сериозен риск от вируси и зловреден софтуер, което налага нуждата от инсталация на последните ъпдейти. Това пише CNN, цитирайки публикация на директора по инцидентните прояви в Microsoft Симон Поуп.

„Важно е системите да бъдат пачнати, колкото се може по-скоро, защото рискът от зловреден софтуер е повишен“, пише Поуп в публикацията си.

Оказва се, че предходната версия на Windows 10 е лесно уязвима на пробив, дори ако потребителите странят от опасни сайтове, спам и електронни съобщения със съмнителен произход.

Още по темата

Онези, които са активирали автоматичното обновяване на операционните си системи, вече би трябвало да са защитени, докато другите, които са избрали опцията за ръчно инсталиране, ще трябва да посетят секцията Microsoft Security Update Guide, за да свалят последните подобрения.

По данни на Microsoft около 800 млн. потребители по света използват Windows 10 на своите настолни компютри и лаптопи.

Последни новини
Още от България