Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Каква е целта на Балканския институт за устойчиво развитие?

Цветелина Цветанова, председател на Балкански институт за устойчиво развитие, „Бизнес старт“, 03.06.2019 г.

Цветелина Цветанова, председател на Балкански институт за устойчиво развитие, „Бизнес старт“, 03.06.2019 г. Цветелина Цветанова, председател на Балкански институт за устойчиво развитие, „Бизнес старт“, 03.06.2019 г.

Балканският институт за устойчиво развитие издава Бяла книга за практиките, които могат да помогнат на бизнеса в опазването на околната среда. По този повод в предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов гостува председателят на института Цветелина Цветанова, за да даде малко повече светлина около дейността и целите на организацията.

„Целта на института е всички да разберат как общините могат да помогнат за това да спасим планетата“.

Още по темата

На Балканския полуостров имаме редица ценни практики, но големият ни проблем е, че не можем да комуникираме подобаващо, смята Цветанова. Друга от целите на института е да подобри комуникацията между отделните страни.

„Бялата книга на института ще бъде представена на международния ден на околната среда. Мобилизираме Сърбия, Македония и България, за да подпишем споразумение с най-замърсените градове и да им предложим план за устойчиво развитие на бизнеса и околната среда“.

Планът за устойчиво развитие на ООН се следва стриктно в някои страни от Африка, докато в Европа има редица такива, които изостават значително, въпреки че са сложили подписите си под споразумението, коментира още Цветанова.

Целия разговор може да чуете по-късно във видеото.

 

Последни новини
Още от Бизнес старт