Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Цената на акциите на Snap скочи с над 20%

Технологичен коментар на Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, Бизнес старт, 06.02.2019

Американската технологична компания Snap Inc. изрази предпазлив оптимизъм, че ще запази броя потребител на ниво и през това тримесечие, като това изстреля цената на акциите ѝ с над 20% нагоре, съобщи Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

"Компанията производител на Snapchat съобщи в рамките на тримесечния си финансов отчет, че приходите ѝ от продажби възлизат на 389,8 млн. долара през четвъртото тримесечие, надхвърляйки средната оценка на анализаторите за 377,5 млн. долара. Въпреки че Snap не успя да привлече нови потребители спрямо предишния период, неспадащият брой потребители се счита за победа, като се има предвид, че прогнозите на анализаторите бяха броят на хората, които използват Snapchat ежедневно, да се свие".

"Приложението за споделяне на снимки, известно с изчезващите си съобщения и с филтрите си, се бори с редица проблеми, откакто стана публично през март 2017 г., докато Instagram копира голяма част от ключовите ѝ функции. Спорен редизайн също отблъсна част от рекламодателите и потребителите от Snapchat", коментира Кирилова.

"През четвъртото тримесечие Snap надмина прогнозата на Wall Street със своите 186 млн. потребители дневно, почти колкото през предходния отчетен период и с 1 млн. по-малко спрямо година по-рано. Анализаторите дадоха средна прогноза за 184,91 млн., сочат данни на Refinitiv".

 

Последни новини
Още от Бизнес старт