Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Лесните пари от еврофондовете унищожиха предприемаческите усилия

Авторът Гавраил Гавраилов в Бизнес старт, 24.06.2016

Авторът Гавраил Гавраилов. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Авторът Гавраил Гавраилов. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Един от проблемите пред развитието на селските региони в България е, че класическото предприемачество вече го няма. То беше унищожено с лесните пари, които идват от еврофондовете. Освен това има много голяма пропаст между големите и малките градове по отношение на образователния потенциал. Това коментира Гавраил Гавраилов, един от тримата автори на книгата „Села и туризъм – посоки за пътешествия из България“, в ефира на "Бизнес старт" с Йоанна Николова по Bloomberg TV Bulgaria. 

Това е втората от поредица книги за пътешественици. Информацията е събирана от човек на човек, като авторите посещават интересни и малко познати места в нашата страна. "Обикновено хората не осъзнават какви ресурси имат, защото за тях те са ежедневие.", каза Гавраилов. 

Според него трудностите за бизнеса идват по линия на прекалените регулации. Той обяви, че две трети от обема на туризма идва от морските курорти. В 75%от територията, съставляваща селски общини, се формира 2-3% от обема на туризма. По думите на Гавраилов основните пречки пред развитието на селския туризъм са лошата инфраструктура и липсата на цялостна държавна политика. 

Вижте целия разговор тук:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт