Бизнес старт

Понеделник - петък, 7.00 - 9.00 часа

Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Танов: С 350 лв. средно ще бъдат увеличени заплатите на митническите служители

Бизнес старт, 09.02.2016

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Средно с около 350 лв. ще бъдат повишени заплатите на митническите служители. Точната сума ще бъде определена в зависимост от представянето им, но минимално тя ще е 200 лв. „Това е част от системата от мерки за намаляването на корупцията в сектора“, коментира директорът на Агенция „Митници“ Ваньо Танов в предаването „Бизнес старт“ по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му, ако бъдат постигнати заложените стъпки, в рамките на две години ръстът на приходите ще бъде 17%, което не е постигано в нито една европейска страна.

Танов коментира още, че няма контрабанда при вноса на горива и в обществото изкуствено се насажда това усещане, а целта е с административни средства да се създадат прегради пред вноса.

„Не е изключено закриването на друго териториално митническо учреждение след това в Свиленград.“, съобщи той, без да посочва за кое точно става дума. Той обясни, че процесът е свързан със закриване на звена, в които има основно администрация, а освободеният персонал ще бъде „използван и преквалифициран за предизвикателствата, които ни очакват през следващите години“. 

Вижте целия разговор тук:

 

Последни новини
Още от Бизнес старт