Зимният сезон в САЩ започна с изкуствен сняг

Уин Буш, собственик и президент на курорта Sugarbush

Курортът Sugarbush, Върмонт, САЩ, 2007. Photographer: Sandy Macys/ Bloomberg News Курортът Sugarbush, Върмонт, САЩ, 2007. Photographer: Sandy Macys/ Bloomberg News

Как се справят зимните курорти в САЩ без сняг - коментар на Уин Буш, собственик и президент на курорта Sugarbush за Бети Лу, Bloomberg.

 

Кажете ни колко зле е положението, колко пари губите заради топлото време?

Засега е ужасно. Това е най-лошият старт на зимата от 50 години насам. Добрата новина е, че имахме няколко часа, в които успяхме да направим изкуствен сняг и работим всеки ден от Деня на благодарността насам. Не всичко е отворено, но пистите, които работят са много добри и си заслужава карането.

Добрата новина е, че вчера стана много студено, в момента произвеждаме изкуствен сняг на пълни обороти. Прогнозата за тази нощ е за 13 до 20 см сняг,  така че мислим, че зависимостта, за която говорихте по-рано в предаването се променя и в следващите седмици ще бъдем в много по-добра позиция.

 

Колко хора посещават курорта и колко бяха те през миналата година?

Няма съмнение, че са много по-малко от миналата година. По време на коледния сезон, който е един от най-важните ни периоди пострадахме много. В седмицата около Коледа имаме около 6-7000 скиори, тази година ще бъдат между 1000 и 3000, така че ще бъдат значително по-малко. Но хората все още почиват при нас, имаме и други събития, но няма съмнение, че понесохме финансов удар, дано да успеем да го компенсираме с течение на сезона.

 

Разкажете ни не само за вашия, но и за другите курорти, можете ли да оцелеете една година? Да кажем, че имате много слаб сезон, как това се отразява на следващите сезони и как ще наваксате?

Това е като всеки бизнес – прилича на стария ми бизнес на Wall Street, не можете да очаквате всяка година да бъде добра. Има цикличност – имахме 3 много добри години и трябва да внимавате да не натрупате твърде много дълг и да имате добра капиталова структура и достатъчни резерви. Да, няма да имаме толкова добра година колкото предишната, но ще оцелеем, ще строим и ще продължим да бъдем печеливш бизнес, който се развива.

 

Преди да приключим, какво правите освен да се опитвате да направите повече сняг? Какво правите, за да привлечете повече хора към курорта си?

Работим през цялата година, не само през зимата. Тази година се кара по-малко от обикновено и сме планирали 90 различни събития за празничната седмица. Всичко от вечер на пицата за децата, до сладкиши. Утре организираме и парти с танци за сняг на двора, за да може наистина да натрупа много.

Всеки ден, имаме 5 или 6 различни събития за деца и възрастни, за да сме сигурни, че всички си прекарват чудесно, освен това, което правят по пистите.

 

Последни новини
Още от Анализи