Хотели въвеждат политиките на работа на круизните кораби

Целта е да се гарантира сигурността на гостите в условията на пандемия

16:35 | 2 юли 2020
Обновен: 16:38 | 2 юли 2020
Автор: Магдалена Иванова
Хотели въвеждат политиките на работа на круизните кораби

Ако някога сте пътували на борда на Royal Caribbean по време на круиз, със сигурност едно нещо се е набило в съзнанието ви: призивът да си миете ръцете, който се среща навсякъде, включително се върти на телевизорите в стаите, пише Bloomberg. На места като круизните кораби това е необходимо, за да се избегне избухването на зарази сред 6-те хил. пътници.

Така може би за първи път хотели и курорти на сушата ще трябва да приложат моделите на работа от круизните кораби, за да гарантират сигурността на гостите си.

Една от компаниите в световен мащаб, които вече разчитат на философията на круизите, е HotelAVE, консултантска компания, която работи с големи брандове като Four Seasons, St. Regis, Fairmont и JW Marriott.

Списъкът с нововъведения от страна на компанията има за цел да промени поведението на потребителите. Сред промените са фиксиране на времето за всички хранения през деня, предварителна резервация на местата около басейните и във фитнесите, подробно разписани  процедури за получаване на храна и напускане на местата за хранене, добра организация на услугите, свързани с багажа и др. Всичко това се прави, за да няма струпване на хора, включително гостите няма да бъдат придружавани от пиколо до стаите и няма да се приемат плащания в брой.

Сред мерките, които предприемат хотелите са, и изнасяне по възможност храненията на открито, както и излъчване на специални послания към клиентите през телевизорите в стаите им.

Междувременно от последния доклад на Конференцията на ООН за търговия и развитие (UNCTAD) стана ясно, че глобалната туристическа индустрия ще загуби най-малко 1.2 трилиона долара тази година на фона на ограниченията за пътуване и предпазливостта на потребителите по време на пандемията от коронавирус.

Загубите, които се равняват на 1.5% от световната икономика, биха могли да увеличат до 3.3 трилиона долара, ако ударът върху международните пътувания продължи до март 2021 г., като най-големите щети са за развиващите се и островните страни, сочи докладът на базираната в Женева агенция.