Уайлдър обясни, защо отказа 200 млн. долара

Шампионът на WBC в тежка категория е отхвърлил предложението на DAZN

19:35 | 16 април 2019
Дионтей Уайлдър Снимка: Twitter @BronzeBomber
Дионтей Уайлдър Снимка: Twitter @BronzeBomber

Дионтей Уайлдър по-рано публично обяви, че е отказал договор със спортната платформа DAZN на стойност 193 млн. долара, пише Boxing News 24.

33-годишният шампион в тежка категория на Световния боксов шампионат (WBC) обоснова решението си, казвайки че „няма как да подпиша договор, в който са ясни само половината условия“.

Бронзовия бомбардировач“ щеше да се превърне в най-високо платения атлет в света, ако бе приел офертата на DAZN, но сега той ще трябва да измисли нов план, за да постигне целта си.

Оказва се, че това далеч не е толкова невъзможно, колкото мнозина предполагат. Единствената пречка пред Уайлдър може да се окаже WBC и регламента ѝ за задължителни претенденти за шампионския пояс.

На американеца му предстои битка с Доминиц Бризийл през лятото, а на дневен ред е и реванш с Тайсън Фюри, както и тъй дългоочакваната среща с Антъни Джошуа. Мачове срещу двамата британци биха му донесли сделки за не по-малко от 50 млн. долара, но, ако междувременно се наложи да брани пояса си срещу Дилиан Уайт, тогава годината едва ли ще е толкова успешна.

Списание Forbes към момента определя Флойд Мейуедър-младши за най-богатия спортист в света със заработените 275 млн. долара към 2018 г. След него се нареждат Лионел Меси (84 млн. долара) и Кристияно Роналдо (61 млн. долара), докато самият Дионтей Уайлдър не попада в топ 100. Тук е ключово да споменем, че класацията отчита само и единствено парите от заплати и награди на атлетите без в това число да влизат приходите им от реклама.