Топ 3 процедури за корпоративния успех

Интервю с естетичния дерматолог от Хил клиник д-р Румяна Кожухарова

09:00 | 2 септември 2022
Снимка: Hill Clinic
Снимка: Hill Clinic

За никого не е тайна, че външността играе изключително важна роля в корпоративния свят. Да излъчваш свежест, здраве и увереност е почти толкова съществено за това, как те възприемат, колкото и професионалната ти биография. Не случайно в последните години много дами и господа прибягват до неинвазивните методи на естетичната дерматология. Те търсят подмладяване и корекция на различни кожни дефекти, искат професионално мнение и дългосрочна програма за своя външен вид. Обикновено избират най-престижните клиники и най-известните сред естетичните лекари имена, защото искат да си спестят лутане и грешки в избора на процедури. Вярват, че инвестицията в собственото лице и коса не е въпрос на компромис. Затова се обърнахме към една от най-добрите дерматолози у нас, за да я попитаме въпросите, на които бихте искали да знаете отговора.

Д-р Кожухарова, кои са проблемите, от които хората, обърнали се към Вас, най-често желаят да се избавят?

В зависимост от възрастта можем да ги разделим на няколко големи групи - акне и проблемна кожа при младите хора, бръчки, пигментни петна и спукани капиляри в средната възраст и отпускане на кожата, нарушаване на лицевия контур и загуба на коса при хората над 50. За всеки от тези недостатъци съвременната медицина има отлично решение. В Хил клиник разполагаме както с модерна техника /лазери и радиочестотни апарати/, така и с най-добрите продукти на пазара /филъри, мезотерапевтични коктейли, ботос, лифтинг конци, ензимни терапии/.

Кои са трите процедури, които най-често прилагате и които считате за универсални?

Без съмнение и при дамите, и при господата има универсални като приложение и доказано ефективни терапии. Ако трябва да избера 3, то това са ботоксът за заличаване на мимически бръчки, мезотерапията за освежаване и хидратация на кожата и филърите за коса, които ползвам при усилен косопад. Когато говорим само за дамите, фаворит са хиалуроновите и колагеностимулиращите филъри. Тяхната роля е основно в създаване на обем - в устните, при хлътвания под очите, в областта на скулите, за създаване на изразена линия на челюстта, за корекция на брадичка. 

Хил клиник е известна като първия и най-голям в България Център за мезоконци и конци с лифтинг ефект. Какъв е интересът към тази процедура?

Конците са изключително нашумели в момента. Те дават резултат, сходен с този на оперативния лифтинг, но без нежеланите странични ефекти на хирургията. Повечето ми пациенти, подходящи за поставяне на конци, са на възраст над 40 години и са активни хора, които желаят бързо възстановяване след терапията.  Третираните с конци зони видимо се стягат, имат подобрена еластичност и тургур, трансформирани са, но без да изменят драстично първоначалната структура. Връщат V-образната форма на лицето и заличават бръчките. Най-доброто е, че този ефект се постига буквално за минути, в амбулаторни условия и веднага след поставянето на конци може да се върнете към обичайните си дейности.

За безплатна първична консултация при д-р Кожухарова позвънете на 02 439 3131

Дерма център Хил клиник, ул. Московска, 29

hillclinic.com