Тръмп отрече расистки коментар

Джоди Шнайдер, Bloomberg News

10:00 | 15 януари 2018
Обновен: 21:28 | 15 януари 2018
Автор: Иван Николов
Президентът на САЩ Доналд Тръмп при качване на борда на Marine One в Мериленд. 12 януари 2018. Photographer: Chip Somodevilla/Pool via Bloomberg
Президентът на САЩ Доналд Тръмп при качване на борда на Marine One в Мериленд. 12 януари 2018. Photographer: Chip Somodevilla/Pool via Bloomberg

Доналд Тръмп каза, че е „най-малко расист“, на фона на продължаващите коментари на вулгарна забележка по повод имигранти от Африка и Хаити, приписвана на президента на САЩ след заседание с депутати миналата седмица, съобщи Bloomberg.

„Не съм расист“, каза Тръмп в отговор на въпрос на репортери, докато влизаше в голф клуба си Палм Бийч в неделя вечерта. „Аз съм най-малко расист сред всички, които сте интервюирали някога“.

Чуйте анализа на Джоди Шнайдер, Bloomberg News.

По време на вечеря с лидера на мнозинството в Камарата на представителите Кевин Макарти, републиканец от Калифорния, на която обсъждаха ново законодателство и особено проекта за DACA – проектозакон, който би ограничил правата на престой на имигранти, пристигнали в САЩ като деца и без документи. Програмата, приета по времето на президента Обама защитава децата, доведени в САЩ от родителите си.

„Мисля, че има доста общи позиции, но това са общи позиции на демократите. Защото вече искаме и можем да постигнем споразумение, но те не искат“, каза Тръмп.