Bloomberg TV Bulgaria Интервю

Всеки делник от 19:30 часа

Форумът “Кариера УНСС” намира на 98% от студентите работа по специалността им

Росица Радоева, мениджър в Rabota.bg, Bloomberg TV Bulgaria Интервюто, 05.10.2021 г.

15:08 | 6 октомври 2021
Обновен: 19:52 | 6 октомври 2021
Автор: Михаил Митев

Представители на водещи компании в страната е поводът на петото издание на съвместния форум “Кариера УНСС”, където се срещат бизнесът и образованието. Тази година участват над 30 компании, представители на секторите по финанси, застраховане, счетоводство, търговия, услуги, одит и контрол. Така студентите могат да се запознаят от първо лице с компаниите и актуалните позиции за работа и стаж при тях. С форума ни запознава Росица Радоева, мениджър в Rabota.bg. в ефира на предаването Bloomberg TV Bulgaria Интервюто.

По думи на Ректора на УНСС проф. Димитър Димитров това е най-голямото събитие, което се случва вече ежегодно в университета. Тази година е в хибридна форма, за разлика от миналата година, когато изцяло събитието е било онлайн. Преди пандемията над 130 фирми са присъствали на този форум и точно тези срещи дават възможност на студентите да придобият контакт с бизнеса. 98% от студентите намират работа в образователната сфера, където са завършили, каза проф. Димитров

“Така на практика всички намират работа по специалността си. Това се отчита от НСИ и от осигурителната каса.”

Доц. Д-р Росен Кирилов, от катедра информационни технологии и комуникации, споделя, че форумът е изключително престижен и участват много сериозни компании. По неговите думи голяма част от фирмите търсят освен кадри в ИТ сферата, но са необходими и хора от финансовия сектор, счетоводството, логистиката и маркетинга. Вярва, че за пореден път събитието ще помогне на студентите да си намерят работа по специалността.

 

Вижте кои са компаниите и какви са техните условия във видеото.

Видеа с всички гости на рубриката Bloomberg TV Bulgaria Интервю гледайте тук.