Британско училище подготвя ученици за университет и работа от ранна възраст

Мила Зашева, Darbi College, Смарт час, 20.04.2020

20:31 | 20 април 2020

Darbi College е първото британско училище за средно образование на територията на България. Имаме дългогодишен опит и традиция в предлагане на три степени на английското средно образование. Това каза Мила Зашева, Darbi College, в предаването "Смарт час" с водещ Живка Попатанасова.

"Повечето ученици и родители предпочитат гъвкавостта, която тази система предлага. Учениците имат пълната свобода да изберат предметите, които им харесват, и да не изучават тези, които не им харесват и не водят до съответната университетска специалност. Фокусът върху предметите е много по-голям, както и академичното натоварване". 

Зашева обясни, че това води до успешен прием за желаната специалност и желания университет. 

"Започваме с това какво би искало детето да работи или да следва в университет. След това преподавателите, академичният съвет и родителите на детето преценяват какви ще бъдат най-подходящите предмети, за да може в 5-годишния курс на обучение да се създаде възможно най-оптималния и подходящ индивидуален учебен план за учениците". 

Тя коментира, че едно от най-големите предизвикателства пред учениците се оказва избирането на подходящия университет. "Когато вече имат яснота какво искат да следват, се включват и нашите консултанти по висше образование, за да направим най-правилния избор", допълни Зашева.

"Сред най-популярните специалности са финанси, бизнес мениджмънт и медицина".

Вижте целия разговор във видеото.