Apple разкрива обновения MacBook Pro (втора част)

Марк Гърман, Bloomberg News

16:41 | 14 октомври 2021
Обновен: 21:51 | 14 октомври 2021
Преводач: Вера Рашева

Върху кои други компании ще има въздействие? Не е само Apple.

Предстои Google да съобщи за новия телефон Pixel 6 следващата седмица, всъщност на 19 октомври, вторник. Това е един ден след съобщаването на Apple.

Ще наблюдаваме дали при тях ще има затруднения при веригата за доставки във връзка с този продукт.

Amazon съобщи за цял куп нови устройства преди няколко седмици, включително и за домашния робот, новото устройство Еcho Show 15 за вашата стена. При тях също посоченото време за доставка е в края на тази година или началото на следващата. Ето защо това явно е проблем, който засяга всички основни производители на потребителски устройства.

Следващият хит, за който ще следя, е през следващата година – слушалките за добавена и виртуална реалност на Apple.

Това е следващият голям хит на Apple.

Надяваха се да започнат да представят публично този продукт тази година. Явно това не е нещо, което искат да представят виртуално.

От седем години насам, считано от оригиналния Apple Watch, това е най-голямата нова основна категория на Apple. Искат да направят голяма сензация.

Мисля, че ще представят тези слушалки следващата година.

За потребителите, предприемачите и индустрията това е една наистина интересна история – как Apple ще обедини всичко в една чисто нова категория продукти.

И наистина, вземете категория устройства за виртуална реалност, която е нишова към момента, и се опитайте да я направите доминираща.

Според мен на Apple ще им трябва известно време, за да постигнат това. Обаче те определено ще се опитат.