Apple разкрива обновения MacBook Pro (първа част)

Марк Гърман, Bloomberg News

18:33 | 14 октомври 2021
Обновен: 21:48 | 14 октомври 2021
Преводач: Вера Рашева

Apple съобщи, че по-късно тази седмица предстои провеждане на събитие. Би трябвало да кажа „следващата седмица“. Какво се знае за това? Това ще окаже ли въздействие на други продукти на Apple?

На 18 октомври, понеделник, Apple ще организира събитие. Наричат го „Събитие със свободен достъп“. Събитието ще е виртуално, като се има предвид вълната от Covid. На това събитие Apple ще съобщи за първото обновяване на MacBook Pro за пет години.

Не мога да ви кажа колко много въпроси получих кога ще се появи този нов MacBook Pro. Всъщност ако ми бяха давали по един цент за всеки въпрос относно новия MacBook Pro, вероятно щях да мога да си купя един.

Хората го искат и го очакват. Това ще е първият високоефективен Mac с вътрешен процесор по дизайн на Apple.

Какво друго да очакваме от Apple тази година? Явно всеки празничен сезон е един голям празничен сезон за Apple, но справянето с предизвикателствата, свързани с производството, e един нов проблем.

Това определено е нов проблем. Ако разгледате уеб сайта на Apple или техния магазин за продажба на дребно, ще разберете, че към момента по-голямата част от продуктите на Apple, по отношение на основните им устройства, са изправени пред недостиг на доставките.

Във връзка с този MacBook Pro, който току-що споменах – текущите модели се сблъскват с проблемите, които важат и за другите.

Доставките на новия iPad mini ще са през следващия месец.

Apple Watch Series 7 вече забелязвате, че се очаква през декември и дори през януари, в зависимост от това откъде го купувате.

Ако поръчате iPhone 13 Pro или iPhone 13 Pro Max от уеб сайта на Apple, времето за доставка ще е повече от месец. Също така ако посетите магазина за продажба на дребно на Apple, трудно може да намерите новият iPhone.

Това започва да важи и за други устройства.

Ето защо голямото предизвикателство във връзка с баланса тази година e дали Apple ще излезе с решение как да достави новите устройства до потребителите.

Ще отговоря и на другия Ви въпрос. Освен MacBook Pro и съществуващите устройства, търсете и новите версии на Air Pods, които ще бъдат разпространени също до края на годината.