Как беше основана Paradigm

Фред Ерсам, съосновател на Coinbase

23:30 | 18 юни 2021
Преводач: Силвия Грозева

Първо ще ви кажа защо основахме Paradigm. Аз и Мат Хуанг, който преди това беше партньор в Sequoia и управляваше техните  крипто усилия, разбрахме няколко неща.

Първо, че крипто е съвсем нова област, която се нуждае от 100% внимание. Основният въпрос, който си задавахме, когато стартирахме фирмата беше дали има някой, който, ако ние сме крипто предприемачи, които изграждат бизнес, а Мат беше бивш основател на YCombinator, а пък основах Coinbase – кой бихме искали да имаме като първи инвеститор.

Не можахме да измислим добър отговор.

Последното е опитът, който се изисква от екипа и оперативно в крипто – съвсем различен е. Ние се опитваме да изградим фирмата от инженерна и предприемаческа гледна точка така, че най-добре да подкрепя компаниите, родени в крипто.

 

Вълнуваме се от редица неща. Първо, след като крипто доста се разрасна, има всякакви бизнеси, свързани с инфраструктурата, които се развиват в подкрепа на екосистемата.

Тук за борсите, надзорът, доставчиците на такси, доставчиците на услугите по верификация на продукта и самоличността, кредиторите, крипто бек енд като услуга за всеки бизнес, който би искал да интегрира крипто – всякакви подобни.

Втората голяма граница е De-Fi - всички свързани с крипто финансови тухлички, които се правят и които днес подкрепят около 75 млрд долара активи от нулата преди 3г.

Това е върхът на това, което виждаме около всички свързани с крипто приложения.