Дубай няма да отменя Експото, част 2

Реем Ал Хашими, генерален директор на Експо 2020 Дубай и министър на международното сътрудничество

11:04 | 10 май 2021
Обновен: 11:06 | 10 май 2021
Преводач: Петя Кушева

Няма да отменим датата 1 октомври, 2021. С Божията помощ ще бъдем домакини на това събитие. Това ще бъде едно зрелищно и страхотно събитие. Следим данните. Ще се водим от науката. На обекта ще се носят маски и ще има социална дистанция. Но, с Божията помощ ще го открием през октомври. Това е десетгодишна подготовка. И не става въпрос само за Дубай и ОАЕ, а за всички страни-участнички. Всички много искат да има Експо.

Добър напредък имаме. Планираме виртуално събитие за тези, които не могат да пътуват. Не просто заради Ковид, но също и за да разширим обхвата си. Ковид ни научи, че виртуалната платформа е полезна. Не заменя личната човешка връзка, за която всеки копнее, но позволява достъп на студенти, завършващи студенти, на предприемачи, които може да не успеят да пътуват, но които искат да получат повече информация. За тях ще бъде тази виртуална платформа.

Смятам че нашата метрика също се промени. Внезапно излязоха други сектори, които са по-важни, отколкото бяха в миналото. Хората гледат на биотехнологиите и технологиите по далеч по-сериозен начин, отколкото преди. Не само следим какви работни места могат да бъдат създадени, но също и какви интересни и вълнуващи сектори са се появили. И това  чуваме и от другите страни.

Икономическите предизвикателства, пред които е изправен светът се усещат повсеместно. Това чуваме от всички страни, затова нашето Експо ще има малко по-различна бизнес ориентация, защото такъв е апетитът и интересът на страните.