Тони Блеър: Великобритания и САЩ ще работят заедно за климата, част 2

Тони Блеър, бивш премиер на Великобритания и председател на Институт за глобална промяна

16:41 | 20 януари 2021
Обновен: 17:03 | 20 януари 2021
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Има две неща, които новоизбраният президент Байдън прави. Първо, използва език за помирение и подава ръка. Това е в природата му. Искам да кажа, че познавам Джо Байдън от доста време. Той е човек, който наистина има добро сърце и добри ценности и може да види разделенията в Америка. И си постави задача, като президент да опита да обедини страната оново, ето защо е в известен смисъл точния човек на точното място в точното време.

Второто нещо, защото това не е специфичен за Америка проблем, а е по целия свят, трябва да се съсредоточи върху постигането на резултати и да постави непосредствен фокус върху пандемията. Най-добрият начин да преодолеете някои от разделенията в обществото е да покажете, че постигате резултати за хората.

На първо място е пандемията, но след това икономическото възстановяване, което ще бъде извънредно трудно. И това е монументално предизвикателство за правителствата. След всички икономически разрушения на Ковид, съвсем отделно от здравните аспекти, ще бъде наистина важно да покажете на хората, че постигате напредък и давате резултати. Това е най-добрият начин за обединяване на хората, защото според мен най-голямото предизвикателство, пред което е изправена демокрацията днес в западния свят е ефикасността. Това да се постигат нещата.

В свят, който се променя много бързо да се показва, че правителството има способността за извършване на самите промени, които ви позволяват да се справите с промените, които се случват в света, по много по-ефективен начин.

Мисля, че това са двете неща, върху които съм сигурен, че ще се концентрира. И това е най-добрият начин не просто да бъдете ефективно правителство, но също така да обедините хората.

Вижте трета част на видеото тук: