Lufthansa очаква бързи Ковид тестове за пътниците от октомври

Карстен Шпор, директор на Lufthansa

18:16 | 29 септември 2020
Обновен: 18:20 | 29 септември 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

През октомври се очаква правителствата да приемат тестването на пътниците на борда. Карстен Шпор, директор на Lufthansa, каза че очаква тестовете да пристигат в момента и през четвъртото тримесечие да има достатъчно.

Той е сигурен , че ще се подновят полетите между САЩ и вътрешния им пазар, по които работят толкова упорито. Фиумичино Италия създаде някои тестови маршрути:

"На седмици сме от възстановяване на цялата си глобална мрежа, включително тестване. Очаквам това да стане през второто тримесечие на следващата година. Но отново – тази пандемия няма да свърши за 6 месеца. Очаквам да се наложи да живеем с факта, че ще имаме не седмици или месеци, а години.

Каква е алтернативата? Трябва да се обединим в това отношение. Предстоят сериозни времена на тестове за междуконтиненталните полети. Очаквам го, за разлика от това, което е днес, когато сме принудени да използваме самолетите само за превоз на товари. И не бива да говорим само за нашата индустрия.

Колко дълго време двете култури и икономики – американската и европейската трябва да се държат в изолация? Глобализация без глобални пътници не е глобализация, която ще продължи дълго.

Имаме глобализация в парите, товарите, данните, но в края на краищата хората имат нужда да се съберат отново, да пазят света като едно малко място, както беше в последно време. И затова трябва да намерим решение.

Тук става дума за повече от спасяването на нашата индустрия. Става дума да спасим начина си на живот на планетата."