Тръмп защити посещението в църквата

Доналд Тръмп, президент на САЩ

11:54 | 5 юни 2020
Автор: Силвия Грозева

Нужна ни е безопасност в нашите градове и когато те не полагат грижи за нея, ние във Вашингтон ще положим тези грижи. Преди два дни заявих, че това е най-безопасното място на земята. Доведохме невероятни хора. Те с лекота се погрижиха за ситуацията. За тях беше много лесно.

А в Минесота, както знаете, ние се погрижихме за ситуацията в техния велик град. Лесно се погрижихме след като в продължение на три дни преминаха през ада. И трябваше да кажа: „Трябва да ги доведете.“

Щом те дойдоха, все едно нож режеше масло. Толкова лесно беше. Но има и други градове, които предпочитат да не ги допускат. Ню Йорк е... катастрофа, ето какво се случва в Ню Йорк. Можем много да им помогнем. Те трябва да поискат помощ. Ако скоро не влязат в релси, аз ще се погрижа за това.

Отидох там, защото някой каза, че това е добра идея. Помислих си, че е страхотна идея. И това беше страхотна идея. Не знаех дали наоколо има хора или не. Някой каза: „О, те са мирни.“ Да, но те се опитаха да опожарят църквата предишния ден. Почти успяха. Църквата беше сериозно повредена, а тази църква е била построена почти по едно и също време като Белия дом.

Адамс е бил първият енориаш, първият президент-енориаш.

Както знаете, президентът Адамс е бил първият президент в Белия дом, от Белия дом и това е много важен символ. Те се опитаха да го опожарят. После чух какви чудесни хора били те. Не, те се опитаха да опожарят църквата и военните ги отблъснаха.