Рецесията в САЩ е малко вероятна

Айзък Пул, инвестиционен директор Oreana Financial Services

16:42 | 13 септември 2022
Преводач: Силвия Грозева

Едно от съобщенията ви е за Холд за качествените имена. Колко време очаквате да продължи сегашната волатилност?

Това е среда, която може да продължи известно време. Все още не забелязваме пазарът да е осъзнал напълно действията на Фед – че трябва да вдигнат лихвите, до умерено ограничителни нива и че ще ги задържат там за дълъг период от време.

Засега пазарът продължава да очаква по-високи лихви, очаква рецесия и това ще продължи да носи волатилност поне за следващите няколко заседания на Фед. Така смятаме ние. Докато не стане по-ясно, че Фед ще направи това, което каза.

Значи има очаквания за рецесия, но не забелязвате наистина резултатът да е рецесия. Какво ще кажете за рецесия в печалбите? Това ли очаквате?

Не смятаме, че ще има рецесия. Не забелязваме и рецесия в печалбите за следващата година. Смятаме, че Фед ще се върне на рестриктивна територия и икономиката ще се забави.

Американската икономика ще се забави до под тренда.

Но може да изпадне и в рецесия. Това ще бъде среда, в която инфлацията ще се забави и маржините ще бъдат защитени, а ръстът на приходите ще бъде ок, но не феноменален.

В тази среда смятаме, че печалбите може да са сравнителни добри в САЩ догодина. Говорим за високите нива на едноцифрените числа.

Това е по-добре, отколкото оценява пазарът в момента. Той сега очаква към 4% ръст на печалбите през 2023г.

Ние смятаме, че това е леко песимистично на фона на вероятния икономически сценарий.