Председателят на Credit Suisse наруши правилата на карантината

Сю Кийнън, Bloomberg

12:43 | 10 декември 2021
Преводач: Мария Попова

Председателят на Credit Suisse наруши правилата на карантината като пътува извън Швейцария преди за него да е изтекъл периодът на изолация. Антонио Орта Осорио се извини за неволното нарушение, както той го определи. Според швейцарските закони, всеки, който умишлено наруши карантината е застрашен от затвор или глоба.

Още милиони американци вече могат да се ваксинират с подсилваща доза от Pfizer след като Центърът за контрол на заболяванията даде зелена светлина за 16 и 17 годишните. Администрацията на Байдън работи усилено, за да бъдат широко достъпни тези дози заради разпространението на омикрон. Производителите на ваксини разполагат с данни, които показват, че третата доза е ключова за справяне с варианта, докато някои развиващи се страни се затрудняват да осигурят първа и втора доза.

Китайската РВОС повиши задължителния валутен резерв за всички банки за втори път през тази година в опит да овладее поскъпващия юан. Повишението на резервите е от 2 процентни пункта до 9% и ще влезе в сила на 15 декември. При тази новина, юанът поевтиня най-значително от юли насам след като вчера достигна най-високото си ниво спрямо долара от три години.